KAN BLI DYRT: Bistandsadvokatene varsler høye erstatningskrav for de angivelige ofrene til den lommemann-siktede.
KAN BLI DYRT: Bistandsadvokatene varsler høye erstatningskrav for de angivelige ofrene til den lommemann-siktede.Vis mer

Krever opp mot 200 000 kroner for hvert offer

Av lommemann-siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er siktet i lommemann-saken, hadde en skattbar formue på over 8 millioner kroner i fjor. Nå varsler bistandsadvokatene krav opp mot 200.000 kroner for hvert offer.

Advokat Inger Marie Støen representerer fire av guttene som politiet mener 56-åringen har forgrepet seg på. Overgrepene de skal ha blitt utsatt for, varierer fra beføling til grovere overgrep.

- Jeg har bedt om oppreisningserstatning for alle fire guttene. For de mildeste overgrepene vil jeg kreve 100.000 kroner, og for de groveste vil jeg kreve 200.000 kroner. Det er viktig å sette høye krav for å markere at erstatningsgrensene i dag er for lave, sier bistandsadvokaten til Bergens Tidende.

Avisen har snakket med en rekke bistandsadvokater i saken, og flere av dem anslår at det vil komme oppreisningskrav på omkring 100.000 kroner til hvert barn.

56-åringen er så langt siktet for 41 overgrep, men politiet vurderer stadig å utvide siktelsen. Dersom tiltalen skulle bli identisk med dagens siktelse og hver av de fornærmede krever oppreisning på gjennomsnittlig 100.000 kroner, vil kravene mot 56-åringen passere 4 millioner kroner.

I tillegg kan det komme krav om erstatning for utgifter til behandling for ofrene, og for fremtidig tap av arbeidsinntekt.

Politiet sørget i forbindelse med pågripelsen av 56-åringen å fryse store deler av mannens formue.

NTB