Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever opp til 500.000 kroner av tatovøren

Ida (19) fikk infeksjon og falt i koma etter tatovering.

I KOMA: Ida Traasdahl Carlsen (19) fikk blodforgiftning og falt i koma etter tatoveringen hun tok i 2007. Foto: Tom E. Østhuus
I KOMA: Ida Traasdahl Carlsen (19) fikk blodforgiftning og falt i koma etter tatoveringen hun tok i 2007. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): 15. juni skrev Dagbladet om Ida Traasdahl Carlsen (19) som fikk alvorlige komplikasjoner etter tatoveringen hun tok som 17-åring, 20. juni 2007.

Hun oppsøkte en tatovør i Sør-Trøndelag og betalte 2500 kroner for tatoveringen på leggen, som snart skulle gi henne voldsomme plager.

I løpet av noen dager fikk hun ulidelige smerter. Sårinfeksjonen hadde gitt henne blodforgiftning, og hun ble lagt inn på St. Olavs hospital  i Trondheim.

- Jeg gikk i koma, og ble holdt i koma i 2-3 dager. Deretter fulgte fire operasjoner. De måtte åpne såret igjen for å fjerne det de mente var kjøttetende bakterier, uttalte Carlsen.

Krever 500.000
Hun krever erstatning av tatovøren, men han nekter erstatningsansvar. Nå har advokat Edmund Asbøll tatt ut forliksklage på vegne av Ida Traasdahl Carlsen.

Hun krever opp til 500.000 kroner i erstatning.

- Jeg vil kjempe til vi kommer til en enighet i denne saken, sier Carlsen til Dagbladet.no.

Tatovøren varsler også at han er klar for å kjempe for sitt syn.

- Jeg kommer ikke til å bli enig med henne i denne saken. Så dersom Forliksrådet ikke avgjør saken i min favør, blir det rettssak, sier tatovøren til Dagbladet.no.

Senskader
På grunn av komplikasjonene etter tatoveringen ble Ida Traasdahl Carlsen liggende tre uker på St. Olavs Hospital sommeren 2007. Det måtte transplanteres hud til det åpne såret på leggen, som ikke ville gro.

To år etter har Ida Traasdahl Carlsen fortsatt problemer med episoden.

- Jeg har ikke sovet en hel natt på to år. Legene mener det er fordi jeg er redd for ikke å våkne etter at jeg var i koma, sier hun.

Nå vil hun ha erstatning fra tatovøren som hun mener er skyld i skadene.

- Selv skyld i skadene
Tatovøren har tidligere uttalt til Dagbladet at han mener Ida Traasdahl Carlsen selv er skyld i infeksjonen.

- Det er alltid en risiko for infeksjoner etter at man tar en tatovering, og man må selv passe på hygienen i dagene etter, uttalte han. Han påpeker at jenta tidligere har politianmeldt saken, og det lokale lensmannskontoret har henlagt den.

- Mattilsynet har vært her, og slått fast at det ikke er noen smittekilder hos oss, sier tatovøren.

Advokat Edmund Asbøll bestrider at hans klient selv kan være skyld i infeksjonen.

- Legene vi har snakket med mener infeksjonen har oppstått under tatoveringen - at det er en årsakssammenheng mellom tatoveringen og skaden.

KREVER ERSTATNING: Ida Traasdahl Carlsen (19) mener hun har krav på erstatning fra tatovøren. Foto: Tom E. Østhuus
KREVER ERSTATNING: Ida Traasdahl Carlsen (19) mener hun har krav på erstatning fra tatovøren. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling