KREVER MER LØNN: Ansatte gjennom kommunen i NAV vil ha mer lønn fordi de statsansatte i samme organisasjon nyter godt av goder og lønnsnivå over dem. Foto: Cornelius Poppe / SCNAPIX
KREVER MER LØNN: Ansatte gjennom kommunen i NAV vil ha mer lønn fordi de statsansatte i samme organisasjon nyter godt av goder og lønnsnivå over dem. Foto: Cornelius Poppe / SCNAPIXVis mer

Krever opprydding i Nav

Flere fagforbund bekymret over store lønnsforskjeller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere fagforbund er bekymret over store lønnsforskjeller på Nav-kontorene. Forskjellene skaper gnisninger blant de ansatte.

Kolleger på samme avdeling kan ha store forskjeller i lønn, skriver Aftenposten.

Arbeidsoppgavene er de samme, uavhengig av om de ansatte kommer fra kommunenes sosialkontor eller de to statsetatene Aetat og Trygdeetaten.

- Vi har sett og erfart forskjeller på 30.000 til 40.000 kroner i året, sier Randi Reese, som leder Fellesorganisasjonen, forbundet som organiserer mange av de tidligere ansatte på sosialkontorene.

Leder Øystein Lauen i Universitets- og høyskoleutdannedes forbund (UHF) sier at alle ansatte på Nav-kontorene må bli statsansatte. Hvis ikke må de kommunalt ansatte få lønn som i staten. UHF i Nav krever at det ryddes opp, senest neste år.


(NTB)