Krever opprydning

Fagforeningene for oljearbeiderne krever handling etter korrupsjons-mistankene i Hydro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Samtidig som det nye StatoilHydro i dag noteres på Oslo Børs, kommer Hydro med nyheten om at selskapet setter i gang en ekstern granskning av mulig korrupsjon i gigantselskapet.

- Dette var ikke overraskende. Dette viser hvor vanskelig det er for norske selskaper å unngå korrupsjon når de involver seg i korrupte regimer, sier leder for fagforbundet Safe, Terje Nustad, til Dagbladet.no.

Safe har over 2500 medlemmer i Statoil og nærmere 300 medlemmer i Hydro.

- Det trengs en opprydning og klargjøring i den norske oljeindustrien. Vi må få en bedre styring og kontroll over den internasjonale biten av oljenæringen, sier Nustad.

Leder for den største fagforeningen for norske oljearbeidere, Industri Energi, Leif Sande, mener det viktigste nå er å få klarhet i om Hyrdro har gjort noe galt i saken.

- Det spesielt trist at dette kommer samme dagen som Statoil-Hydro starter å være operativt, sier Sande. Han håper nå at man får en skikkelig prosess.

- Hvis dette viser seg å være korrupsjon har man ikke klart å rydde opp skikkelig etter Iran-skandalen til Statoil, sier Sande.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer