- KJENNER MEG IKKE IGJEN: - Jeg deler Sigve Bolstad og Politiets Fellesforbunds bekymring, men kjenner meg ikke igjen i den virkelighet som beskrives, sier Anders B. Werp (t.v.) her sammen med justisminister Anders Anundsen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- KJENNER MEG IKKE IGJEN: - Jeg deler Sigve Bolstad og Politiets Fellesforbunds bekymring, men kjenner meg ikke igjen i den virkelighet som beskrives, sier Anders B. Werp (t.v.) her sammen med justisminister Anders Anundsen. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

- Krever orientering fra Politidirektoratet

Høyres Anders Werp er bekymret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anders B. Werp (H), første nestleder i Stortingets justiskomité, tar nå et initiativ til å invitere politidirektør Odd Reidar Humlegård og ledelsen i Politidirektoratet til et møte for å få fakta på bordet.

- Jeg deler Sigve Bolstad og Politiets Fellesforbunds bekymring, men kjenner meg ikke igjen i den virkelighet som beskrives, sier Anders B. Werp til Dagbladet.

I dag gikk Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund (PF), ut i Dagbladet og krevde umiddelbart stopp i milliardinvesteringene i politireformen og mer politi i gatene.

Bolstad pekte på at de rådyre milliardinvesteringene til blant annet politireformen og forberedelsene til nytt IKT-utstyr har ført til at det er færre polititjenestemenn i gata, og at sikkerhet for borgerne har blitt dårligere. Bolstad og PF er bekymret for rettssikkerheten, og krever at de politiske myndighetene umiddelbart griper inn.

Høyres Anders B. Werp vedgår at deler noe av Bolstads bekymring.

- Selv om jeg ikke helt kjenner meg igjen i den virkelighetsbeskrivelse Bolstad gir, vil jeg få i stand et møte med hele justiskomiteen og ledelsen i POD. Slik at vi kan få deres beskrivelse av virkeligheten i politiet, og om den stemmer med det Politiets Fellesforbund hevder. Stortinget har vært helt tydelig på at arbeidet med politireformen ikke skal redusere tryggheten i samfunnet eller tjenestekvaliteten, sier Anders B. Werp.