Krever pedofilidømt far utlevert

STAVANGER (Dagbladet): Den 50 år gamle Stavanger-mannen er dømt til 14 års fengsel for grov utuktig omgang mot en 14 år gammel gutt på Sri Lanka. Nå frykter datteren for at faren ikke vil overleve de knallharde soningsforholdene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Far er helt utkjørt etter et halvt år i fengsel. Nå er jeg redd for at han ikke holder ut lenger og gjør slutt på det hele, sier datteren. I går kveld appellerte hun og advokat Arvid Sjødin til norske myndigheter om å få mannen ut av landet mens han ennå er i live. De mener at 50-åringen er blitt offer for et justismord.

- I Norge ville denne saken blitt forkastet. Retten fant ikke bevis for seksuelle overgrep, men dømte ham for å ha vært i samme rom som en gutt, sier Sjødin.

Mannen, som hadde sett fram til å bli frikjent og sendt hjem, satt fullstendig lamslått da dommen ble lest opp for ham i Negombo High Court i går. Dommeren konkluderte med at det er bevist hinsides tvil at nordmannen hadde hatt utuktig omgang med 14-åringen. Han er dømt til 14 års fengsel og må dessuten betale en bot på ca 11000 norske kroner.

50-åringen må regne med mange år i et skittent og stinkende fengsel.

- Jeg regner med at han blir overført til fengslet Welikada i Colombo.

De som har sittet der, sier at helvete er et bedre sted å være, sier mannens advokat på Sri Lanka, Lalin Desilva.