Krever penger av drapstiltalt far

Barna på 5 og 13 år satt i stua da 41-åringen skjøt kona med to nakkeskudd på soverommet. Nå krever offerets barn en halv million kroner av den drapstiltalte familiefaren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken mot den 41 år gamle mannen fra Gjerdrum i Akershus starter på nyåret. Han er tiltalt for forsettlig drap etter at han skjøt sin 34 år gamle kone i familiens hus 1. mars i år. To av barna var hjemme da tragedien fant sted.

Paret hadde en datter (5) sammen. I tillegg hadde offeret en datter på 13 år. Barna krever til sammen 500000 kroner i oppreisning.

- Bakgrunnen for kravet er at barna har mistet sin omsorgsperson. Mor er død, og den yngste har i tillegg faren sin i fengsel. Rettspraksis viser at man nå kan kreve mer i oppreisning enn før, siste eksempel er Gamal Hosein-saken, sier advokat Gunhild Lærum, som er bistandsadvokat for drapsofferets to barn.

- Traumatisk

Ifølge bistandsadvokaten var det veldig traumatisk for barna å få mor drept i sitt eget hjem.
- Det er umulig å tenke seg hva disse barna har gjennomgått, påpeker Lærum.

Tiltalen, som er tatt ut etter ordre fra riksadvokaten, viser at 41-åringen brukte en pistol, Colt 45, da han skjøt kona i nakken med to skudd.

Pistol i klesskapet

41-åringen har gitt en detaljert forklaring til politiet om hva som skjedde rundt klokka 20.45 lørdag 1. mars. Han har erkjent at han skjøt kona, men erkjenner ikke straffskyld.

41-åringen kan ikke forklare hvorfor han skjøt kona, men han har forklart til politiet at han fikk nok av alle kranglene om barna. Tiltalte, som var skyteleder i en lokal skytterklubb, var på pistoltrening dagen før drapet, og derfor lå pistol og ammunisjon i klesskapet på soverommet. Ekteparet skal ha startet en krangel rundt middagsbordet. Den skal ha endt med at kona gikk ned på soverommet i kjelleren og la seg i dobbeltsenga.

Ektemannen har forklart at han fulgte etter.
- Hun lå på magen, og jeg prøvde å få kontakt med henne og strøk henne på ryggen. Hun snudde seg, og det lyste frustrasjon ut av øynene hennes. Deretter snudde hun seg igjen, og det var da det svartnet for meg, har ektemannen forklart.

Ringte AMK

41-åringen har forklart at han gikk opp i stua for å fortelle barna hva han hadde gjort. 20.49 ringte han AMK, og etterpå til en nabo som tok hånd om barna.

- Min klient har hele tida nektet straffskyld, og det kommer han også til å gjøre når saken kommer opp for retten, sier farens forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt.