Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever penger

- UD har stort sett vært fraværende hele tida, sier Christoph Wernersen. Nå krever de pårørende pengestøtte for å lete etter sin kjære.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHUKET/OSLO (Dagbladet.no): Klokka 19 i dag thailandsk tid (13 norsk tid) fikk de pårørende i Thailand møte Norges ambassadør i Bangkok, Ragne Birthe Lund. Hun fikk sterk kritikk for innsatsen til Utenriksdepartementet.

Christoph Wernersen, som er i Phuket og leter etter familien sin, gikk svært kraftig ut mot ambassadøren.

Pengestøtte

Wernersen krever at de pårørende får pengestøtte under letearbeidet.

- Vi forventer at de som er her nede og leter får økonomisk bistand til blant annet hotell, transport, tolk og pc fra i dag. Vi skal ikke ha utgifter for å lete etter våre kjære, sier Wernersen.

- Fra i dag skal UD betale alle utgifter.

Han sier at Utenriksdepartementet har tatt arbeidet med de pårørende lite alvorlig.

- UD har stort sett vært fraværende hele tida.

Krever gjennomslag

Christoph og Espen Wernersen dro til Khao Lak i Thailand på tirsdag for å lete etter broren sin og familien hans. Ketil (34) og Ann Kristin Wernersen (38), og barna deres Daniel (9) og Sophie (6), dro på ferie til Khao Lak nord for Phuket lille julaften.

Christoph Wernersen sier til Dagbladet.no at de pårørende forlanger at ambassadøren aksepterer kravene deres før hun forlater Phuket.

I dag innrømmer den svenske utenriksministeren, Laila Freivalds, at svensk UD burde reagert raskere. Hun har fått sterk kritikk for at hun gikk i teater flere timer etter at katastrofen var kjent.

Norske myndigheter har sagt de forstår at folk er forbannet på UD, men at en del av kritikken oppleves som sårende og urimelig.

VIL HA HJELP: Christoph (t.h.) og Espen Wernersen er i Thailand og leter etter sin bror, hans kone og deres to barn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media