Krever permanent politibevæpning

Politiets Fellesforbund krever nå at politi skal bevæpnes permanent. Forbundsleder Sigve Bolstad mener det er helt nødvendig.

VÅPEN:  Politiets Fellesforbund og forbundsleder Sigve Bolstad krever nå at politiet blir permanent bevæpnet. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VÅPEN: Politiets Fellesforbund og forbundsleder Sigve Bolstad krever nå at politiet blir permanent bevæpnet. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag åpner Politiets Fellesforbund sitt landsmøte. Blant gjestene er Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen. Et av kravene ministeren kommer til å få høre, er at den midlertidige bevæpningen av politiet blir permanent.

Forbundsleder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund er helt tydelig på at permanent bevæpning av politiet er absolutt nødvendig.

- Samfunnsutviklingen er helt klar. Kriminelle bevæpner seg, vi lever i ei tid da terrorfaren aldri har vært større, og etter vår mening må politiet bevæpnes.

Permanent beevæpning Først ønsker Bolstad og Politiets Fellesforbund at Politidirektoratet og Justis- og beredskapsdepartementet forlenger den midlertidige bevæpningen - til Stortinget for behandlet spørsmålet.

- Slik situasjonen nå er, må den midlertidige bevæpningen fortsette. Det er ikke noe som tilsier at politiet skal være ubevæpnet, sier Bolstad.

- Deretter må departementet forberede en sak for Stortinget, slik at de folkevalgte kan få ta stilling til vårt krav.

Bolstad mener at hensynet både til befolkningen og de ansatte i politiet taler for at norsk politi fast blir bevæpnet.

- Bevæpning gir trygghet - Responstida vil gå ned, og vi kan gjøre jobben vår bedre og sikrere for alle.

- Men vil ikke en permanent bevæpning av politiet også føre til at kriminelle bevæpner seg?

- De kriminelle er allerede bevæpnet.

- Har du noen eksempler på at våpen - i det året politiet nå har vært bevæpnet - har gjort politiet arbeid sikrere?

- Vi kan ikke utelukke at både sivile liv og livene til ansatte i politiet har blitt reddet på grunn av at vi det siste året har vært bevæpnet, sier Bolstad.

- Er permanent bevæpning av norsk politi den viktigste saken for Politiets Fellesforbund?

- Lønn og arbeidsforhold for våre medlemmer er det viktigste. I 2012 vedtok vårt landsmøte generell bevæpning av politiet. Mitt inntrykk er at det er et klart og økende flertall for bevæpning blant medlemmene i Politiets Fellesforbund.

- Og det betyr at PF mener at alle som er politi skal bære våpen?

- Ja. Det vil etter vår mening gjøre det tryggere for både publikum og for oss som jobber i politiet, sier Sigve Bolstad.