VÅPEN:  Politiets Fellesforbund og forbundsleder Sigve Bolstad krever nå at politiet blir permanent bevæpnet. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VÅPEN: Politiets Fellesforbund og forbundsleder Sigve Bolstad krever nå at politiet blir permanent bevæpnet. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Krever permanent politibevæpning

Politiets Fellesforbund krever nå at politi skal bevæpnes permanent. Forbundsleder Sigve Bolstad mener det er helt nødvendig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag åpner Politiets Fellesforbund sitt landsmøte. Blant gjestene er Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen. Et av kravene ministeren kommer til å få høre, er at den midlertidige bevæpningen av politiet blir permanent.

Forbundsleder Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund er helt tydelig på at permanent bevæpning av politiet er absolutt nødvendig.

- Samfunnsutviklingen er helt klar. Kriminelle bevæpner seg, vi lever i ei tid da terrorfaren aldri har vært større, og etter vår mening må politiet bevæpnes.

Permanent beevæpning Først ønsker Bolstad og Politiets Fellesforbund at Politidirektoratet og Justis- og beredskapsdepartementet forlenger den midlertidige bevæpningen - til Stortinget for behandlet spørsmålet.

- Slik situasjonen nå er, må den midlertidige bevæpningen fortsette. Det er ikke noe som tilsier at politiet skal være ubevæpnet, sier Bolstad.

- Deretter må departementet forberede en sak for Stortinget, slik at de folkevalgte kan få ta stilling til vårt krav.

Bolstad mener at hensynet både til befolkningen og de ansatte i politiet taler for at norsk politi fast blir bevæpnet.

- Bevæpning gir trygghet - Responstida vil gå ned, og vi kan gjøre jobben vår bedre og sikrere for alle.

- Men vil ikke en permanent bevæpning av politiet også føre til at kriminelle bevæpner seg?

- De kriminelle er allerede bevæpnet.

- Har du noen eksempler på at våpen - i det året politiet nå har vært bevæpnet - har gjort politiet arbeid sikrere?

- Vi kan ikke utelukke at både sivile liv og livene til ansatte i politiet har blitt reddet på grunn av at vi det siste året har vært bevæpnet, sier Bolstad.

- Er permanent bevæpning av norsk politi den viktigste saken for Politiets Fellesforbund?

- Lønn og arbeidsforhold for våre medlemmer er det viktigste. I 2012 vedtok vårt landsmøte generell bevæpning av politiet. Mitt inntrykk er at det er et klart og økende flertall for bevæpning blant medlemmene i Politiets Fellesforbund.

- Og det betyr at PF mener at alle som er politi skal bære våpen?

- Ja. Det vil etter vår mening gjøre det tryggere for både publikum og for oss som jobber i politiet, sier Sigve Bolstad.