Krever Playboy på dødscella

En dødsdømt fange i et fengsel i Tennesee har saksøkt fengselsledelsen fordi han nektes tilgang på mannebladene Playboy og Hustler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riverband Maximum Security Institution i Nashville har bestemt seg for å nekte de innsatte blader i denne kategorien. Det akter Gary Bradford Cone å gjøre noe med. Cone ble dømt til døden i 1982 for å ha drept et eldre ektepar i Memphis. For ikke lenge siden ble hans appell om å få dommen omgjort avslått.

Sikkerhetssjefen ved fengselet, Donal Campbell, ga fangene frist ut denne måenden til å levere fra seg alle erotiske blader de måtte ha på cellene sine. Om ikke, vil de bli konfiskert. Dette er i tråd med en føderal dom fra 2000 som støttet et fengsel i Arizona som innførte forbud mot erotiske bøker og blader.

Men Gary Bradford Cones advokat, John Herbison, sier at Tennessees «grunnlov», der det står at enhver borger kan fritt snakke, skrive og publisere om alle temaer» tillater en friere ytringsfrihet enn i det øvrige USA.

Herbison vil be om en midlertidig rettsordre som stopper fengselets praksis mot å nekte fangene å motta seksuelt orienterte blader og bøker i posten.

FORBUDT: Blader som dette blir forbudt i mange amerikanske fengsel.