Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever priskutt for kulehull

Drapsdømte Per Orderud nekter å betale full pris for kårboligen på grunn av skadene etter kulehull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Per Orderud som er dømt og soner 21 års fengsel for medvirkning til trippeldrapet på Orderud gård skal overta gården for 2,9 millioner kroner.

I og med at han har odelsrett på gården, betaler han ut de andre slektningene med beløpet. Men han krever 55 000 kroner i rabatt, for skader påført huset som en følge av drapene. Per Orderud nekter som kjent for å stå bak drapene, selv om han er dømt for medvirkning, skriver VG.

Kulehull

Blant skadene som Per Orderud vil ha prisavslag for er utbedring av kulehull, reperasjon av verandadøren som drapsmennene kom gjennom da de tok seg inn i huset. Orderud vil også at noen andre tar regninga for å vaske vekk blodsøl, samt utbedre skader som kriminalteknikerne har påført interiøeret da de foretok kriminaltekniske undersøkelser.

- Vi hadde ærlig talt ikke drømt om et slikt krav i en så følelsesladet sak, sier Harald Orderud til VG, som selger kårboligen med sårt hjerte.

Han sier at familien har strukket seg langt i saken, og selger gården til en som er dømt for drapene rett og slett fordi odelsloven ikke ga den øvrige familien noe valg.

Forsikringsak

Boet er presentert for regninga, men de nekter å betale.

Det er uaktuelt for boet å utbedre skadene i kårboligen. Det er også uaktuelt å redusere kjøpesummen på 2,9 millioner kroner. Min klare innstilling er at gården med kårboligen selges etter takst som den står, sier bobestyrer Christian Lundin til VG.

Dermed kan hele regninga ende hos et forsikringselskap, men det er ikke sikkert de går med på Per Orderuds krav heller.

SKUDDSKADE:</B> Dette skuddhullet er å finne i parketten i kårboligen på Orderud gård. Per Orderud vil ikke betale for utbedringen av skadene etter drapet på tre slektninger.
KREVER RABATT:</B> Per Orderud synes 2,9 millioner kroner er for mye å betale for et hus med skuddskader og en knust verandadør.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling