Krever radikalt regjeringsprosjekt

Rødt-leder Bjørnar Moxnes krever 48 milliarder i økte skatter for støtte en rødgrønn regjering. SV-leder Audun Lysbakken vil ikke tallfeste skattene, men forlanger en tøff og radikal plattform på både klima og skatt.

TAX THE RICH: Rødts partileder Bjørnar Moxnes og nestleder Marie Sneve Martinussen vil øke skatteregningen til de rikeste med 48 milliarder de neste fire årene. En vraking av skatteforliket er en forutsetning for å støtte en rødgrønn regjering. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
TAX THE RICH: Rødts partileder Bjørnar Moxnes og nestleder Marie Sneve Martinussen vil øke skatteregningen til de rikeste med 48 milliarder de neste fire årene. En vraking av skatteforliket er en forutsetning for å støtte en rødgrønn regjering. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

- Vi er redd for en rødgrønn reprise. Sist Ap, Sp og SV styrte ble det ikke mindre forskjeller, det ble ikke profittfri velferd og ingen storrengjøring i norsk arbeidsliv, sier Bjørnar Moxnes.

Sammen med nestleder og tallknuser Marie Sneve Martinussen (førstekandidat i Akershus) la Rødt-lederen i dag fra partiets skattepolitikk for neste periode.

  • Inntekter under 600 000 skjermes.
  • Høye inntekter og formuer vil få en real Rødt-smell.

- Skal du få ned forskjellene, kommer du ikke unna skatt. Arbeiderpartiet og Senterpartiet planlegger å videreføre skatteforliket med høyresiden, men de kan snakke seg blå om små forskjeller. Så lenge de viderefører de borgerliges skattekutt, har de null troverdighet, smeller det fra Moxnes, og blir fulgt opp av Martinussen:

- Vi foreslår å øke skattene med 28 milliarder det første året og så gradvis øke til 48 milliarder mer skatt i 2025, sier nestlederen.

Press på Støre

Hun poengterer at høyresiden har senket skattene med 34 milliarder - store deler av dette er støttet av Arbeiderpartiet.

På slutten av perioden er altså skattene «bare» økt med 14 milliarder fra skattenivået til sist rødgrønne regjering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer