Krever rapport etter dobbelt strømbrudd

Fylkeslegen i Buskerud ber i dag om en rapport fra Buskerud sentralsykehus, etter at sykehuset to ganger i helgen ble lammet av strømbrudd. Mannen som fikk alvorlige brannskader i en eksplosjon i sykehusets fyrrom ble operert i natt, og tilstanden er stabil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkeslegen i Buskerud, Håkon Toft, vil ha en rapport om hvordan de ansatte taklet arbeidsforholdene under strømstansene.

- Det er alarmerende at et stort sykehus opplever to strømbrudd i løpet av et døgn. Særlig er det alarmerende for dem som har ansvar for driften. Om det i tillegg er alvorlig for flere, vil jeg avklare i kontakten med sykehuset, sier Toft til NTB.

To ganger

Sykehuset mistet lørdag strømmen i nesten to timer - trolig på grunn av en vannlekkasje i et høyspentrom. Drammen Energinett arbeidet med å utbedre skadene da det søndag kveld eksploderte i fyrrommet - og strømmen gikk igjen.

Mannen som arbeidet der fikk alvorlige brannskader i ansiktet og på armene. Han ble i natt operert, og tilstanden var i morges stabil, opplyser Ullevål sykehus til NTB.

Eksplosjonen søndag førte til at Buskerud sentralsykehus var uten strøm i 11 minutter. Brannvesenet kom raskt til stedet, og forsynte sykehuset med nødstrøm ved hjelp av de samme bærbare aggregatene som ble skaffet til veie lørdag.

Beklager

Sykehusdirektør Marit Lund Hamkoll opplyste til NTB at sykehusdriften gikk som normalt igjen fra klokken 23 søndag kveld. Hun beklager sterkt at en av de ansatte ved Drammen Energinett ble skadd i eksplosjonen.

- Vi skal gå i gang med å klarlegge hva som har skjedd så raskt som mulig, sier hun.

Sykehusdirektøren ser svært alvorlig på det som skjedde, og situasjonen var en stund dramatisk for noen av pasientene lørdag da strømmen forsvant midt under en operasjon. Tre barn i lå kuvøser og fire personer i respiratorer. Personalet klarte å gjennomføre operasjonen som var påbegynt, men måtte avvise tre nye pasienter som ble sendt til Oslo.