Krever rapport

Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad reagerer sterkt på Helse Førde-sjefens prioriteringer. Hun krever rapport fra Helse Vest på sin pult innen ei uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/LILLEHAMMER (Dagbladet): -  Jeg har lest sakene, og hvis det Dagbladet skriver er riktig, synes jeg det er svært uheldig, fastslår Brustad (Ap).

Hun har allerede vært i kontakt med Helse Vest, som er det ansvarlige regionale helseforetaket for Helse Førde, og gitt beskjed om at hun krever en rapport om Helse Førde-sjef Jon Bolstads oppsiktsvekkende framferd. Den skal være klar innen ei uke.På spørsmål om hva hun synes er problematisk med designmøbler på direktørkontoret og ansettelser av ekskolleger, svarer hun:

-  Jeg vil nødig være bastant før jeg har fått alle nødvendige opplysninger. Men jeg vil komme tilbake til denne saken når jeg vet mer, for slikt er slett ikke bra, sier Brustad.

-  Et sterkt signal

Brustad vil ha svar på hvordan direktør Bolstads økonomiske prioriteringer er blitt behandlet i Helse Vest. Hun har ingen problemer med å forstå reaksjonene som har kommet fra helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

-  Nei, det forstår jeg godt. Jeg reagerer også sterkt. Det er et sterkt signal når jeg krever en rapport så fort. Jeg stoler selvsagt på at Helse Vest er uhildet og gir meg et korrekt bilde av situasjonen.-  Kan Helse Førde-sakene være et resultat av at helsereformen gir ledere som tror de driver en næringslivsbedrift?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer