«GJENNOMRUSTET»: Slik beskriver en nordsjøkilde BP-feltet Valhall sør i Nordsjøen. Foto: BP.
«GJENNOMRUSTET»: Slik beskriver en nordsjøkilde BP-feltet Valhall sør i Nordsjøen. Foto: BP.Vis mer

Krever redegjørelse om «verstingplattform»

Frederic Hauge bekymret over forholdene på Valhall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Bellona-sjef Frederic Hauge er bekymret over forholdene på Valhall og andre norske oljeplattformer.

Dagbladet skriver i dag at halvparten av alle installasjonene i Nordsjøen er utrangert og må søke om å få levetida forlenget. BPs felt Valhall fikk nettopp forlenget levetida for andre gang. Ansatte slår alarm om at selskapet er en versting på sikkerhet og vedlikehold.

- Det er urovekkende det som kilden forteller om manglende vedlikehold og flere oljesøl. Jeg forventer at Petroleumstilsynet kommer med en redegjørelse omkring disse forholdene. De gamle plattformene på norsk sokkel er et problem, sier Hauge.

Han er ikke fornøyd med svarene fra BP.

- Uttalelsen om at de ikke driver annerledes enn i Mexicogolfen er kanskje ikke helt egnet til å berolige folk, sier Frederic Hauge.

Flere kilder som Dagbladet har vært i kontakt med beskriver BP som et selskap med kynisk fokus på kostnader, som tar snarveier når det gjelder sikkerhet og dropper maling og vedlikehold. Ifølge en arbeider er plattformen gjennomrustet. BPs kommunikasjonsdirektør Olav Fjellså sier han ikke kjenner seg igjen i bildet som blir tegnet og at BP driver etter norske regler.

Petroleumstilsynet er kjent med at det er problemer på Valhall, og har gitt oljeselskapet påpakning flere ganger.

IKKE BEROLIGET: - Uttalelsen om at BP ikke driver annerledes enn i Mexicogolfen, er kanskje ikke helt egnet til å berolige folk, sier Frederic Hauge i Bellona. Foto: Jo Straube/ Dagbladet.
IKKE BEROLIGET: - Uttalelsen om at BP ikke driver annerledes enn i Mexicogolfen, er kanskje ikke helt egnet til å berolige folk, sier Frederic Hauge i Bellona. Foto: Jo Straube/ Dagbladet. Vis mer