Krever rekorderstatning

Pårørende til drapsofferet Kristoffer Inderberg Bastiansen krever nær tre millioner kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag starter rettssaken mot en 20 år gammel mann som er tiltalt for drapet på Kristoffer Inderberg Bastiansen utenfor utestedet Catwalk natt til søndag 20. januar i fjor.

Det samlede erstatnings- og oppreisningskravet er på rundt tre millioner kroner.

- Han skal se smerten

- Det er viktig å synliggjøre ofrene. Vi er opptatt av at gjerningspersonen skal skjønne hva slike drap gjør med de pårørende. Han skal få se smerten og hvordan dette ødelegger oss. Vi må huske at det er to foreldre og to søstre som sitter igjen, sier faren til Kristoffer Inderberg Bastiansen, Truls Bastiansen, til Dagbladet.

Det er den nye loven for voldsoffererstatning som sikrer pårørende etter drapssaker og voldsofre høyere erstatning fra staten. Loven trådte i kraft 1. juli 2001.

Sivil sak

Bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen sier til Dagbladet at erstatningskravet er henvist til sivil behandling. Det betyr at oppreisningskravet og gravferdsutgifter vil bli behandlet i straffesaken, mens erstatningskravet vil bli behandlet i en sivil sak.

- Den nye voldsofferloven gjør at gjerningspersonene og forsvarere må forholde seg til kravene som nå kommer. Bakgrunnen for kravet er rett og slett at skadene på familien er så store. Her har vi et foreldrepar og søsken som har mistet en sønn og bror etter en kriminell handling, sier Bohinen.

Truls Bastiansen sier han håpet på at både oppreisning- og erstatningskravet skulle behandles i samme sak.

- Vi hadde håpet på felles behandling for å slippe belastningen. Men vi er villige til å føre også en sivil sak. Spesielt Kristoffers søstre skal leve med dette resten av livet, sier Truls Bastiansen.

Hovedpulsåren

Kristoffer Inderberg Bastiansen ble knivstukket søndag 20. januar i fjor klokka 02.38 utenfor utestedet Catwalk i Oslo sentrum.

Han ble knivstukket flere ganger i skulderen, ryggen og venstre side av buken. Ifølge tiltalen skadet knivstikket i buken hovedpulsåren, og Bastiansen døde etter kort tid av forblødning.

BLE MINNET: Pårørende og venner av den drepte Kristoffer Inderberg Bastiansen (19) utenfor drapsstedet Catwalk 21. januar 2002.