Krever rentekutt NÅ

Renta må ned allerede i morgen, krever LO-leder Gerd Liv Valla. Hun får følge av NHO og et kobbel eksperter, som nå legger et voldsomt press på sentralbanksjef Svein Gjedrem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kravet om rentekutt blir stadig sterkere foran sentralbankens rentemøte i morgen. «Alle» forventer at sentralbanksjef Svein Gjedrem nå kutter renta med et halvt prosentpoeng.

- Jeg mener at det er veldig mange gode grunner til å sette ned renta. Det bør skje allerede i morgen, sier LO-leder Gerd Liv Valla til Dagbladet foran møtet i Norges Banks hovedstyre.

Hun sier at sentralbanksjefen har vært altfor opptatt av prismålet i rentefastsettelsen.

- Gjedrem har tolket sitt mandat for snevert, og ikke tatt hensyn til produksjon, sysselsettning og en stabil kronekurs, sier Valla.

NHO-støtte

LO-lederen får ståtte for sitt syn hos NHO.

- Jeg forventer at sentralbanksjefen setter ned renta med et halvt prosentpoeng allerede i morgen, sier sjeføkonom Tor Steig i Næringslivets Hovedorganisasjon(NHO) til Dagbladet. Grunnen er først og fremst den økende forskjellen til internasjonalt rentenivå, og dermed kronekursen, som er blitt ytterligere styrket i det siste. Den forverrer konkurranseevnen hos store deler av norsk industri - de som selger varene sine til utlandet, som opplever stadig mindre salg fordi vår valuta gjør varene så dyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer