Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever rettssak umiddelbart

President Donald Trump krever at Representantenes hus sender over tiltalepunktene til Senatet, slik at riksrettssaken mot ham kan starte umiddelbart.

RIKSRETT: President Donald Trump fikk beskjeden om at han skal stilles for riksrett samtidig som han talte under et valgmøte i Michigan.Video: CNN Vis mer

Natt til fredag rykker president Donald Trump ut på Twitter for å kreve at Nancy Pelosi og Representantenes hus sender over riksrettstiltalen til Senatet, slik at prosessen kan settes i gang umiddelbart.

- Etter at Demokratene ikke ga meg en rettferdig prosess i Representantenes hus - ingen advokat, ingen vitner, ingenting - vil de nå fortelle Senatet hvordan rettssaken skal gjennomføres. De har faktisk ingen beviser, og det vil aldri dukke opp beviser.

- Jeg vil ha en rettssak umiddelbart!

- Forent

Videre gjentar han gårsdagens budskap.

- Demokratene klarte ikke å sanke en eneste stemme fra Republikanerne. Republikanerne har aldri vært så forent! Demokratene har en så dårlig sak at de ikke engang har lyst til å gå til rettssak!

På en pressekonferanse etter at avstemningen var ferdig, antydet Pelosi at riksrettssaken kan bli utsatt. Hun uttalte blant annet at hun ikke vil forhaste seg med å sende tiltalepunktene til Senatet.

Først vil hun vente og se hvordan det øvre kammeret i Kongressen vil håndtere saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media