Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever særbehandling av menn

Det finnes knapt nok menn i etatene som jobber med likestilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Menn er sterkt underrepresentert i statlige etater som jobber med likestilling mellom kvinner og menn. Likestillingsombudet mener at det er på tide å åpne for mer særbehandling av menn.

Hos Likestillingsombudet er ni av elleve ansatte kvinner. I likestillingsseksjonen til Barne- og familiedepartementet (BFD) jobber kun en mann blant elleve ansatte. Etater som kjemper for å få flere kvinner inn i styrerom og mannsdominerte virksomheter klarer ikke å jevne ut kvinnedominansen i egne kontorlokaler, skriver Dagsavisen.

Likestillingsombud Kristin Mile mener kvinnedominansen skyldes få mannlige søkere og lav interesse for området. Søkerandelen har ligget på omtrent 10 prosent de gangene ombudet har lyst ut stillinger. Mile mener det er på tide å åpne opp for mer særbehandling av menn.

- Dagens tolkning av likestillingsloven gjør det lovlig for mannsdominerte virksomheter å foretrekke kvinner dersom to kandidater er tilnærmet kvalifisert. Samme mulighet gis ikke til kvinnedominerte virksomheter som ønsker å rekruttere menn, sier Mile.

Ekspedisjonssjef Arni Hole i BFD opplyser at departementet har en egen handlingsplan for å rekruttere menn.

(NTB)

FRISTER IKKE MENNENE: Likestillingsombud Kristin Mile skylder på at det er for få mannlige søkere og lav interesse for saksområdet blant menn.