E-postsaken

Krever Sandberg-svar på om det pågår «virksomhet som ikke tåler dagens lys»

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité ber fiskeriminister Per Sandberg svare på spørsmål. «Selvfølgelig skal jeg svare», uttaler Sandberg.

VILLE IKKE SVARE: Per Sandberg mener Dagbladet driver Donald Duck-journalistikk i saken om e-post-avsløringene. Video: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige måned ble fiskeriminister Per Sandberg beskyldt for å ha benyttet seg av «kjøkkenveien» for å unngå at kommunikasjon havnet i offentlige postjournaler, i tillegg ble ministerens statssekretær, Roy Angelvik, beskyldt for å ha delt børssensitiv informasjon.

I dag ble det kjent at Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité ber Sandberg svare på to spørsmål knyttet til e-postsaken som Dagbladet avslørte i fjor sommer.

Ifølge et brev, signert komitéleder Dag Terje Andersen, lyder spørsmålene slik:

  • 1. Stemmer det at fiskeriministeren selv ga den private e-postadressen sin til lobbyist Frode Reppe?
  • 2. Ifølge oppslag i media fortalte Frode Reppe også i rettssaken at statssekretær Roy Angelvik delte børssensitiv informasjon knyttet til antall produksjonsområdet tre uker før beslutningen ble offentliggjort. Stemmer det?

- Veldig viktig

Torgeir Knag Fylkesnes (SV) er medlem i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Han mener at disse to spørsmålene er noe som ikke kan forbli hengende i lufta, og at vi må få en avklaring på det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer