Krever seks års fengsel for alle tre

Aktor la i dag ned påstand om fra seks til seks år og et halvt års fengsel for de tre guttene som mishandlet Kjetil Rusvik (32) på Holmlia. Bistandsadvokaten krevde i tilleg over fem millioner kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Dagbladet.no):  Tre unge menn fra Askim og Oslo står tiltalt for grov mishandling av 32 år gamle Kjetil Rusvik. Han ble totalt pleietrengende etter midhandlingen som skjedde på en buss på Holmlia 7. januar i år.

Aktor Johan Øverberg la i formiddag  ned påstand om seks års fengsel for to av de tiltalte og seks år og seks måneder for tredjemann som er tiltalt for mishandlingen og ranet av Rusvik.

Massiv vold

Aktor mener det er overveiende sannsynlig at alle deltok i voldshandlingene og at de måtte ha skjønt at Kjetil Rusvik kunne bli alvorlig skadd.

- Utenfor bussen skjer det en massiv voldsutvøvelse. Massiv. Den skjer i fellesskap. Deres faktiske handlinger er kanskje ikke helt like, noen er kanskje verre enn andre. Men de er alle delaktige i en felles voldsutøvelse som pågår over tid i og utenfor bussen. Et samlet angrep mot en forsvarsløs person, sa Øverberg under sin avsluttende prosedyren.

Aktors bevis i saken er tiltaltes forklaringer, vitneforklaringer og overvåkingsvideoen i bussen.

- Måtte vite at det var dødelig

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer