Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever seks mill. fordi sykehuset drepte Synnøve (46)

Nå kjemper enkemannen Tron Eriksen i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) - Det er utrolig stor forskjell på hva det offentlige og vi mener bør utbetales i erstatning etter Synnøves død, sier Tron Eriksen til Dagbladet. I dag startet ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

Forfalsket journal

Eriksen er fremdeles sterkt preget av konas tragiske bortgang, og kriminaliteten som ble begått fra sykehusets side for å dekke over den fatale tabben.

•3. juli 2002 fastslo Oslo tingrett at Synnøve Eriksen (46) døde fordi Ullevål universitetssykehus ga henne ti ganger for høy dose hjertemedisin i mars 1997.

•Kripos har bevist at journalen ble forfalsket for å dekke over det dødelige feilgrepet.

•Påtalemyndigheten har henlagt saken, fordi de ikke har klart å bevise hvem av i alt tre mulige sykehusansatte som har tuklet med papirene.

Kjemper for erstatning

I utgangspunktet nektet Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) for at Tron Eriksen i det hele tatt hadde krav på erstatning. Men retten fastslo dette i 2002, uten å gi føringer for erstatningssummens størrelse.

7. januar 2005 vedtok Norsk pasientskadeerstatning (NPE) at Tron Eriksen og sønnen Kai til sammen skal få 511.000 kroner i erstatning for tapet av kona og mora.

Enkemannen følte han ble avspist med småpenger og stevnet NPE med et krav på drøyt seks millioner kroner. Advokat Edmund Asbøll mener erstatningen skal dekke lidt forsørgertap, framtidig forsørgertap, skatteulempe, påførte utgifter og renter.

Oslo tingrett har fastsatt erstatningsbeløpet til 521.000.

FAMILIEN: Her er familien Synnøve, Tron og Kai Eriksen i lykkeligere omstendigheter. Synnøve Eriksen (46) døde etter legetabbe på Ullevål universitetssykehus i mars 1997. Foto: PRIVAT
FAMILIEN: Her er familien Synnøve, Tron og Kai Eriksen i lykkeligere omstendigheter. Synnøve Eriksen (46) døde etter legetabbe på Ullevål universitetssykehus i mars 1997. Foto: PRIVAT Vis mer

- Dommen sier at økningen på 10.000 kroner skal dekke psykologutgifter for meg, forteller Tron Eriksen.

Stor uenighet om erstatning

I morges startet ankesaken i Borgarting lagmannsrett. Enkemannen har anket fordi han er uenig i erstatningsutmålingen. NPE har også anket. De bestrider at de skal betale de 10.000 kronene ekstra som tingrettsdommen medfører.

- Heldigvis er det ikke vår oppgave å sette prislapp på et menneske. Det er bare økonomiske tap vi skal inn å erstatte. Vi følger loven og gjeldende rettspraksis, sa seksjonssjef Hege Solem Markussen i Pasientskadenemdas sekretariat til Dagbladet i mars 2006, etter at de hadde mottatt den første stevningen.

Tron Eriksen og kona drev kiosk sammen.

- Vi var en mann-og-kone-bedrift. Jeg hadde ikke klart å drive kiosken alene, sier Eriksen, som av den grunn mener erstatningsutbetalingen fra NPE er altfor lav.

image: Krever seks mill. fordi sykehuset drepte Synnøve (46)
SLITER: Enkemann Tron Eriksen kjenner fremdeles på sorgen etter at kona Synnøve (46) døde av legetabbe for snart elleve år siden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media