Krever seks mill. fordi sykehuset drepte Synnøve (46)

Nå kjemper enkemannen Tron Eriksen i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) - Det er utrolig stor forskjell på hva det offentlige og vi mener bør utbetales i erstatning etter Synnøves død, sier Tron Eriksen til Dagbladet. I dag startet ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

Forfalsket journal

Eriksen er fremdeles sterkt preget av konas tragiske bortgang, og kriminaliteten som ble begått fra sykehusets side for å dekke over den fatale tabben.

•3. juli 2002 fastslo Oslo tingrett at Synnøve Eriksen (46) døde fordi Ullevål universitetssykehus ga henne ti ganger for høy dose hjertemedisin i mars 1997. •Kripos har bevist at journalen ble forfalsket for å dekke over det dødelige feilgrepet. •Påtalemyndigheten har henlagt saken, fordi de ikke har klart å bevise hvem av i alt tre mulige sykehusansatte som har tuklet med papirene.

Kjemper for erstatning

I utgangspunktet nektet Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) for at Tron Eriksen i det hele tatt hadde krav på erstatning. Men retten fastslo dette i 2002, uten å gi føringer for erstatningssummens størrelse.

7. januar 2005 vedtok Norsk pasientskadeerstatning (NPE) at Tron Eriksen og sønnen Kai til sammen skal få 511.000 kroner i erstatning for tapet av kona og mora. Enkemannen følte han ble avspist med småpenger og stevnet NPE med et krav på drøyt seks millioner kroner. Advokat Edmund Asbøll mener erstatningen skal dekke lidt forsørgertap, framtidig forsørgertap, skatteulempe, påførte utgifter og renter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer