Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever sikkerhet

Advokat Fridtjof Feydt frykter for Johnny Olsens sikkerhet, når nasjonalisten møter som tiltalt i Oslo byrett til uka. - Jeg oppfatter situasjonen nå så alvorlig at jeg har funnet det nødvendig å ta spørsmålet opp i møte både med dommer og statsadvokat, bekrefter forsvareren overfor Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olsen, som er dømt for de såkalte Hadelandsdrapene i 1981, er denne gangen tiltalt for legemsbeskadigelse, for å ha skutt en mann med innvandrerbakgrunn i hånda på nasjonaldagen i 1996.

Det er stevnet hele 50 vitner i den omfattende straffesaken, som er ventet å vare ei uke i Oslo tinghus.

Feydt sier at hans utspill for å sikre klientens sikkerhet kom før forrige ukes hendelser mellom nynazister og antirasistiske grupper både i Norge og Sverige.
- Situasjonen synes ytterligere tilspisset de siste dagene. I går skrev jeg derfor et brev til Oslo-politiets ledelse. Jeg ber dem være spesielt på vakt, for å ta vare på Olsens sikkerhet.

Frontfigur

- Det er grunn til å minne om at Olsen i antirasistiske miljøer er sett på som en frontfigur blant nynazister. Olsen hevder at dette er et tilbakelagt stadium i hans liv. Han kaller seg nå nasjonalist. Klienten min er hengt ut for å ha kastet ei bombe som skulle skade antirasister i Oslo for noen år siden, og for å stå bak attentatet mot Bandidos-hovedkvarteret i Drammen i fjor sommer.

På denne bakgrunn har jeg varslet både dommer, statsadvokat og politiet, sier advokat Feydt.

Skjøt

Det var 17. mai i 1996 at Olsen skjøt med en Browning-pistol i Lensmann Hiorths allé 2 i Oslo - og angivelig skadde en mann. Olsen var siktet for drapsforsøk, men dette har statsadvokaten redusert til legemsbeskadigelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!