Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever silikonregler

SVs Inga Marte Torkildsen vil foreslå at Norge gjennomfører anbefalingene fra EU-parlamentet, som skal få flere kvinner til å avstå fra silikonoperasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Norge er flinkest i klassen når det gjelder å gjennomføre EU-direktiver, hvorfor ikke innenfor dette feltet også. Dette dreier seg om kvinners helse, sier Torkildsen, som lover å fremme forslaget i Stortinget til høsten.

Potensielt farlig

Inga Marte Torkildsen er rasende på legene som skor seg på å operere silikon inn i brystene på friske jenter.

- Silikon er potensielt så farlig at myndighetene bør skjerme kvinner mot disse stormannsgale kirurgene, sier Torkildsen.

Skal vurderes

I vår sa Stortinget nei til SVs forslag om å forby reklame for kosmetisk kirurgi og innføre 18-årsgrense. Begrunnelsen var da at dagens helselovverk allerede påbyr 18-årsgrense. Men Torkildsen mener helseministeren nå bør innføre EU-reglene i Norge.

- Vi vil se nærmere på og vurdere EU-anbefalingene. Men vi har allerede satt i gang tiltak for å hindre uønsket utvikling innenfor kosmetisk kirurgi, sier politisk rådgiver i Helsedepartementet, Pål Christian Roland.

ANTISILIKON: Inga Marte Torkildsen (SV) vil ha strengere kjøreregler for plastiske kirurger som tjener fett på å operere norske kvinner vakrere.