Krever sju års fengsel for somalisk jente (16)

Tiltalt for drap på moren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Aktor i Nedre Telemark tingrett la i dag ned påstand om sju års fengsel for den 16 år gamle somaliske jenta som er tiltalt for å ha drept sin egen mor i familiens hjem på Ulefoss i Nome i Telemark.

Jenta har erkjent at hun knivstakk moren sin flere ganger slik at hun døde 31. august i fjor, men hun nekter straffskyld. 

Levde atskilt

Aktoren mener ifølge NTB at det ikke finnes formildende omstendigheter rundt drapet, og at det kun er jentas alder som bør være relevant for straffutmålingen.

Den drapstiltalte jenta er født i Somalia. Hun var atskilt fra moren sin fra hun var tre til tolv år. Etter ni år uten kontakt ble de to gjenforent i Norge i 2003.

Jenta var da bare 15 år gammel da hun drepte mora. Hun var gravid, og har i politiavhør forklart at hun var i en desperat situasjon.

Bor på institusjon

Jenta blir nå tatt hånd om av barnevernet, og har åtte omsorgsarbeidere som jobber i turnus for å ta seg av henne. Hun ble fratatt barnet da det ble født.

SJU ÅR: Aktor legger ned påstand om sju års fengsel for den 16 år gamle jenta tiltalt for drapet på moren. Foto: TORBJØRN BERG
SJU ÅR: Aktor legger ned påstand om sju års fengsel for den 16 år gamle jenta tiltalt for drapet på moren. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

Aktor Arnfinn Hval mener i tillegg at jenta skal bli fradømt retten til å arve moren, melder NRK.