<strong>KREVER TILTAK:</strong> Knut Arild Hareide taler på KrFs landsstyremøte i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl
KREVER TILTAK: Knut Arild Hareide taler på KrFs landsstyremøte i Oslo. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Krever skjenkestopp mot voldtektsbølge

- Vi vet hva som virker, sier KrF-lederen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Knut Arild Hareide krever tidligere skjenkestopp for å bekjempe voldtektsbølgen i Oslo.

KrF-lederen la fram sitt løsningsforslag da han talte til partiets landsstyremøte i Oslo i formiddag. Han mener justisminister Knut Storberget (Ap) kan forebygge voldtekter og annen vold ved å sette stopp for skjenking av alkohol klokka to.

- Det vil kunne frigjøre politiressurser. Istedenfor å hente inn politifolk fra distriktene lar vi Oslo-politiet patruljere i større utstrekning. De kan være med å forebygge voldtekter, istedenfor å passe på fulle folk i taxikø halv fire om natta. Da får vi mer synlig politi og økt trygghet for både kvinner og menn, sa KrF-lederen i sin tale.  

- Nå har det vært nok snakk. Vi vet hva som fungerer. Jeg mener Storberget må gripe til dette virkemiddelet så rakst som mulig.

Politiets oppskrift Det er anmeldt 51 overfallsvoldtekter i Oslo så langt i 2011. Det er dobbelt så mange som i fjor. Også drapsstatistikken når en dyster topp i år. 11 drap er registrert i Oslo politidistrikt så langt.  

Mange Oslo-folk er redde for å være ute om kvelden på grunn av faren for vold og overgrep, sier Hareide.

Han peker på at forskning fra Statens institutt for rusmiddelforskning viser peker på at antall voldstilfeller kan reduseres med 17 prosent ved å flytte skjenkestoppen fra klokka to til klokka tre på natten. 

- Politiet har gitt oss oppskriften — begrens skjenketidene. Den oppskriften vil KrF følge, sier partilederen.    

Ressurser Han er først og fremst opptatt av hvordan skjenketidene påvirker politiets ressurssituasjon.

- Mener du mindre alkohol i omløp også vil føre til at det blir færre voldtekter?

- Jeg er litt usikker på hvor sterkt overfallsvoldtekter er knyttet til alkohol. For voldtekter generelt er svaret definitivt ja. Når det gjelder akkurat overfallsvoldtekter, har jeg ikke dokumentasjon på at det blir færre overfallsvoldtekter med mindre alkohol, utdyper Hareide overfor Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer