Coronaviruset:

Krever skolestart på mandag

Ap's skoletalsperson, Torstein Tvedt Solberg, sier til VG at han krever at elever på 7. og 10. trinn starter på skolen igjen førstkommende mandag.

TOMME KLASSEROM: Arbeiderpartiet krever at elever i 7. og 10. klasse får komme tilbake på skolen mandag. SV mener på sin side at alle elever bør få starte samtidig. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TOMME KLASSEROM: Arbeiderpartiet krever at elever i 7. og 10. klasse får komme tilbake på skolen mandag. SV mener på sin side at alle elever bør få starte samtidig. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Elevene som skal avslutte barneskolen og ungdomsskolen bør være de neste som starter opp igjen på skolen. Og det må skje på mandag, sier Solberg til avisa.

Han mener også at elevene som skal gå ut av videregående skole, bør stå langt fram i køen for å komme tilbake til skolehverdagen.

- Melbye lurer seg selv

Forrige uke gikk Solberg også ut i Dagbladet og kritiserte regjeringens forberedelser av skoleåpning, og mener det blir gitt for korte frister fra det gis grønt lys og til elevene er tilbake på skolebenken.

- De stengte skolene uten å ha tenkt hvordan undervisningen skulle være, og sånn var det også da de bestemte seg for å åpne skolene igjen – planene var ikke klare, sa han til Dagbladet.

Han pekte også på at skolene vil ha behov for tilførsel av ressurser for å gjennomføre åpningen.

- Melby lurer seg selv og skolene om hun tror at dette ikke krever økte ressurser, sa han.

Mener alle bør starte opp

Også Mona Fagerås, medlem i Stortingets utdanningskomité for SV, går ut mot regjeringens skolehåndtering i VG, og støtter i stor grad Solbergs kritikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer