Unge Venstre ber kunnskapsministeren sikre fritt skolevalg

Krever skoletvang fra Trine

Kunnskapsministeren får klar beskjed fra egne rekker: Tving fylkene til å innføre ordningen med fritt skolevalg fra 2021.

KRAV: Venstre-leder og kunnskapsminister Trine Skei Grande må tvinge igjennom ordningen med fritt skolevalg, mener Unge Venstre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KRAV: Venstre-leder og kunnskapsminister Trine Skei Grande må tvinge igjennom ordningen med fritt skolevalg, mener Unge Venstre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi krever at Trine Skei Grande innfører fritt skolevalg i hele landet og tvinger fylkene til å gjennomføre det, sier Unge Venstres leder Sondre Hansmark til Dagbladet.

- For oss er det ikke noe mål å sikre at politikerne lokalt skal få bestemme hvordan dette gjøres. Det bør være opp til elevene selv å velge hvor de helst vil gå på skole, fortsetter han.

I spill

Regjeringen forpliktet seg i Granavolden-plattformen til å utrede ulike former for fritt skolevalg «som sikrer elevenes rett til å velge skole og som ivaretar hensynet til en desentralisert skolestruktur».

Men etter Frps uttreden har det blitt reist ny tvil om reformen. De rødgrønne vil ikke ha fritt skolevalg, og ideen møtes med sterk skepsis også i KrF. Høringsrunden som ble avsluttet før jul synliggjorde at motstanden er stor også blant organisasjonene på feltet.

- For det første er navnet «fritt skolevalg» misvisende. Med regjeringens forslag vil bare de flinkeste kunne velge skole fritt. Karakterbasert opptak er et bedre begrep, har Utdanningsforbundets leder Steffen Handal uttalt.

Han mener det er uheldig og alvorlig om fylkeskommunene skulle miste muligheten til å tilpasse inntaksordningene til lokale forhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer