Krever SOS rasisme for 9,7 millioner kroner

LNU mistenker ungdomsorganisasjon for juks med både medlemmer og penger. SOS rasisme varsler rettssak.

MISTER STØTTE: SOS Rasisme er under lupen med mistanker om medlemsjuks og misbruk av pengestøtte. Her er landsstyret. Daglig leder Kjell Gunnar Larsen nummer to fra venstre på rad tre. Leder trond Torbjørnsen foran til venstre i blå t-skjorte. Foto: SOS Rasisme
MISTER STØTTE: SOS Rasisme er under lupen med mistanker om medlemsjuks og misbruk av pengestøtte. Her er landsstyret. Daglig leder Kjell Gunnar Larsen nummer to fra venstre på rad tre. Leder trond Torbjørnsen foran til venstre i blå t-skjorte. Foto: SOS Rasisme Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Mistankene om medlemsjuks og støttepenger på avveie hos ungdomsorganisasjonen SOS Rasisme gjør at Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU), som fordeler offentlig penger til barn og unge, krever tilbake nesten 10 millioner kroner.

SOS Rasisme oppgir at de har over 40 000 medlemmer i Norge og over 170 lokallag. I så fall er de Europas største antirasistiske ungdomsorganisasjon.- Vi har bedt om tilbakebetaling av utbetalt støtte for 2007 og 2008 på til sammen 9,7 millioner kroner. Vi ikke har godkjent forvaltningen av 2008-midlene, sier generalsekretær Tale Hungnes til Dagbladet.

- Usaklig grunnlag LNU mener SOS Rasismes i flere år har jobbet i strid med reglene for støtte og sa nei til en søknad om 4,5 millioner kroner for 2009.

SOS Rasisme varsler rettssak og krav om totalt 14,2 millioner.

- Dette er et krav på helt usaklig grunnlag og vi kommer til å gå til rettssak, sier hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen til Dagbladet.- Har dere penger til å betale tilbake?

- Nei, de pengene er allerede fordelt til lokallagene. Vi tar heller ikke hensyn til kravet i vår daglige aktivitet nå, sier Larsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer