Krever spesialtrent «task force» mot mafiaen som inntar Norge

Hårek Elvenes (H) reagerer på Kripos-alarm.

REAGERER: - Det er viktig å lytte til Kripos' advarsel, sier Hårek Elvenes (H) til Dagbladet. Han sitter i justiskomiteen på Stortinget, og leste med interesse det kraftige utspillet til Eivind Borge - sjef for taktisk etterforskning i Kripos - i Dagbladet. Borge advarer for første gang mot mafia i Norge, og slår alarm: Vi må handle nå. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
REAGERER: - Det er viktig å lytte til Kripos' advarsel, sier Hårek Elvenes (H) til Dagbladet. Han sitter i justiskomiteen på Stortinget, og leste med interesse det kraftige utspillet til Eivind Borge - sjef for taktisk etterforskning i Kripos - i Dagbladet. Borge advarer for første gang mot mafia i Norge, og slår alarm: Vi må handle nå. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er viktig å lytte til Kripos' advarsel, sier Hårek Elvenes (H) til Dagbladet.

Han sitter i justiskomiteen på Stortinget, og leste med interesse det kraftige utspillet til Eivind Borge - sjef for taktisk etterforskning i Kripos - i Dagbladet. Borge advarer for første gang mot mafia i Norge, og slår alarm: Vi må handle nå.

Svikter ikke - Borge skal vi lytte til, sier Elvenes.

Han mener imidlertid ikke at den sittende Høyre-Frp-regjeringen svikter i kampen mot arbeidsmiljøkriminaliteten.

- Regjeringen har tatt en rekke grep i kampen mot organisert kriminalitet. I statsbudsjettet ble det bevilget 28 mill. kroner ekstra til forsterket samhandling mellom politiet og kontrolletattene. Regjeringen la i januar fram en strategi med 22 tiltak mot arbeidslivskriminalitet. Det skal blant annet opprettes et nasjonalt tverretatlig etterretnings- og analysesenter for politiet og kontrolletatene, sier Elvenes.

- Det er viktig å legge til rette for at politiet og kontrolletatene kan utnytte etterretningsinformasjon samlet, for å utvikle og gjennomføre en mer effektiv og slagkraftig kriminalitetsbekjempelse.  Dette analyse - og etteretningsenteret vil bidra til bedre felles virkelighetsforståelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer