Krever statsministerens avgang

Islendingene vil også ha vekk sentralbanksjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et par tusen islendinger demonstrerte i Reykjavik i dag, med krav om at både statsminister og sentralbanksjef går av på grunn av håndteringen av finanskrisen.

Demonstrantene krevde også at Island bør starte prosessen med å bli EU-medlem så fort som mulig.

De om lag 2 000 demonstrantene samlet seg utenfor nasjonalforsamlingen og marsjerte til en regjeringsbygning i sentrum av den islandske hovedstaden.

Der ropte de slagord om at statsminister Geir Haarde og sentralbanksjef David Oddsson må gå av.

Island er hardt rammet av den globale finanskrisen, og landets økonomi har kollapset etter at myndighetene måtte ta over tre av landets største banker tidligere denne måneden.

(NTB)

STATSMINISTEREN FÅR SKYLDA: Demonstrantene krevde i dag at både statsministeren Geir Haarde (bilde) og sentralbanksjef David Oddsson går av, som følge av dårlig håndtering av finanskrisa og de katastrofale følgene det har fått for landets økonomi. Arkivfoto: AP PHOTO/SCANPIX
STATSMINISTEREN FÅR SKYLDA: Demonstrantene krevde i dag at både statsministeren Geir Haarde (bilde) og sentralbanksjef David Oddsson går av, som følge av dårlig håndtering av finanskrisa og de katastrofale følgene det har fått for landets økonomi. Arkivfoto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Krever statsministerens avgang