Kallmyr kalt inn på teppet om politireformen:

Krever strakstiltak

Ap, Sp og SV krever strakstiltak for å rette opp i det de mener er en uholdbar situasjon i politiet. I dag kalles justisminister Jøran Kallmyr (Frp) på teppet.

Krever strakstiltak
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) kommer til Stortinget for å redegjøre om situasjonen i norsk politi torsdag.

Det skjer etter flere negative presseoppslag det siste året, og en økende bekymring i opposisjonen på Stortinget om situasjonen i norsk politi.

Dagbladet har blant annet fortalt om hvordan nesten halvparten av lensmannskontorene som ikke er lagt ned i politireformen, likevel er tappet for folk de siste to årene - til tross for at Stortinget har vedtatt at de gjenværende kontorene skal "styrkes".

- Han må svare om bemanningssituasjonen ute i førstelinja. Nå har vi hørt så mange bekymringer over tid om at politiet ikke kommer når de trenger det. Jeg forventer at han nå kommer med konkrete tiltak for å løse problemene der situasjonen er mest prekær, sier justispolitisk talsperson Lene Vågslid i Arbeiderpartiet.

Hun mener det toppet seg da det i sommer kom fram at operasjonssentralen i Sørøst politidistrikt mottar rundt 200 nødanrop hver dag som ikke blir besvart; etter sigende på grunn av underbemannning av operasjonssentralene.

Bekymret for operativ evne

Det er særlig tre problemområder som trekkes fram:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer