Krever strengere straff for Hosein

Riksadvokaten anker dommen på ni års fengsel til Høyesterett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gamal Hosein ble tidligere i høst i Agder lagmannsrett dømt til ni års fengsel for drapet på sin kone Gry. TV 2 melder i dag at Riksadvokaten har bestemt seg for å anke dommen.

Da Hosein fikk forkynt dommen i oktober, anket han dommen til Høyesterett på stedet. Hosein anker på bakgrunn av det han mener er feil lovanvendelse og saksbehandlingsfeil.

- Det er opp til begge parter å anke dommen. Riksadvokaten velger å anke på bakgrunn av straffeutmålingen. Det som vi må ta stilling til nå, er om vi også vi skal anke straffeutmålingen, sier Hoseins forsvarer John Christian Elden til NTB. Fristen er én uke.

Han sier det er sannsynlig at en slik anke vil komme og viser til at det var en dissens i lagmannsretten når det gjaldt straffeutmålingen, der noen av dommerne ville ha en lavere straff for hans klient.

Elden sier han også synes at Riksadvokatens begrunnelse for anken er oppsiktsvekkende. I begrunnelsen sier de at man må se bort ifra alle formildende omstendigheter ved handlingen, fordi den tiltalte ikke hadde erkjent drapet.

- Det er en ganske oppsiktsvekkende vurdering av bevisbyrderegler i norsk rett, sier han.

(NTB)

<B>FIKK NI ÅR: For lite, mener Riksadvokaten.