Russland:

Krever svar etter flaggbrenning

Et russisk flagg skal denne uka ha blitt satt fyr på i Helsinki i Finland. Nå krever russiske myndigheter at Finland tar grep.

BRENT: Denne videoen skal vise et russisk flagg bli satt fyr på i Helsinki i Finland. Nå krever russiske myndigheter at Finland tar grep. Video. Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag skal et russisk flagg angivelig blitt satt fyr på i Helsinki. Det russiske utenriksdepartementet krever handling fra Finland, for å forhindre at det de omtaler som «ekstremistiske handlinger» skal skje igjen, skriver det russiske statlige nyhetsbyrået Tass.

Hendelsen skal angivelig ha skjedd i et fakkeltog under den finske nasjonaldagen 6. desember. Dagen markerer for øvrig at finnene ble uavhengige fra Russland i 1917. Politiet opplyser at omtrent 250 deltakere deltok i fakkeltoget, som var for å markere motstand mot nazismen.

En video fra den angivelige flaggbrenningen er delt på Twitter, og er sett over 180 000 ganger. Videoen viser flere mennesker sette fyr på det russiske flagget.

Etter den angivelige brenningen varslet Patrik Karlsson i det finske politiet at brenningen av flagget ville bli undersøkt, skriver den finske avisa Iltalehti.

Det russiske utenriksdepartementet krever at Finland tar grep etter den angivelige flaggbrenningen.

- Et krav har blitt framsatt til finske myndigheter for å bringe rettferdighet til de som sto bak forbrytelsen, og for å forhindre at slike ekstremistiske hendelser skjer igjen, sier det russiske utenriksdepartementet i en uttalelse.

Ifølge Tass skal russiske diplomater ha sendt en henvendelse til Finland, der de skal vurdere den angivelige hendelsen som uten sidestykke, og omtaler det som en «ulovlig ødeleggelse» av et russisk statlig symbol.

Iltalehti skriver at å brenne et utenlandsk flagg ikke er ulovlig i seg selv i Finland. Det kan imidlertid regnes som et lovbrudd hvis det anses som hets mot en nasjonal gruppe.

SKÅLER: Torsdag møtte Russlands president Valdimir Putin flere russiske offiserer under en prisutdeling i Kreml. Under en kort tale, skåler presidenten etter å ha sagt at han ikke kommer til å stoppe angrepene mot ukrainsk infrastruktur. Video: Ivan Larsson / NTB. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer