Overgrep mot barn:

Krever svar fra justisministeren om pedojegeres virksomhet

Vil undersøke om lovverket gjør det mulig å narre folk til å begå kriminelle handlinger. 

KONTAKTER PEDOFILE: Gruppa jakter pedofile menn, og legger navn og bilde ut på internett. Nå har de fått sin første mann dømt. Videoen der en 63-åring trodde han skulle møte en 14 år gammel jente ble brukt som bevis mot 63-åringen i Frostating lagmannsrett. Video: PrivatVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I slutten av november ble en 63 år gammel mann dømt til 36 dagers fengsel for å ha forsøkt å møte ei 14 år gammel jente med hensikt å ha seksuell omgang med henne.

14-åringen var imidlertid ikke en ekte person, men en falsk profil opprettet på et chattenettsted.

Profilen ble opprettet av en 25 år gammel mann. Han er sentral i ei gruppe som jakter på menn som kontakter barn på nettet.

- Uavhengig av type kriminalitet vedkommende er dømt for, reiser denne saken et prinsipielt spørsmål. Jeg er veldig nysgjerrig på tankesettet som ligger til grunn for at personer kan narre eller forlede andre personer ut i kriminalitet uten at det får konsekvenser, sier stortingsrepresentant og medlem av justiskomiteen, Hårek Elvenes (H), til Dagbladet.

Skriftlig spørsmål

63-åringen ble først frifunnet i Sør-Trøndelag tingrett, da retten mente han ble utsatt for en ulovlig privat provokasjon.

Frostating lagmannsrett mente 63-åringen var utsatt for en planlagt «tilskyndelse», men at tiltalte «utvilsomt ville ha gjennomført møtet med 'Lisa' og hatt seksuell omgang med henne, om hun hadde vært en virkelig person», står det å lese i dommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer