Krever svar fra Krohn Devold

Nå krever komitelederen skriftlig svar fra forsvarsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På bakgrunn av Dagbladet.nos avsløring om den brutte våpenavtalen mellom Norge og Nederland har Forsvarskomiteens leder, Marit Nybakk (Ap), sendt følgende spørsmål til skriftlig besvarelse til Forsvarsministeren.

«På hvilket grunnlag har Norge arbeidet med en materiellutvekslingsavtale med Nederland som langt overstiger de budsjettfullmakter Stortinget har gitt Forsvarsdepartementet uten å informere Stortinget, og hvilken potensiell forsvarsmessig nytte har Norge hatt utsikter til i avtalen gitt at vi har tilsvarende vogner med levetid fram til 2012?»

Begrunnelsen for spørsmålet er som følger:

«I følge de årlige budsjettbehandlinger har Stortinget gitt Forsvarsdepartementet fullmakter på inntil 100 millioner kroner til materiellanskaffelser. Dersom bytteavtalen med Nederland ville kostet mellom 400 millioner og 1 milliard, burde dette vært forelagt Stortinget.

Dagbladet.no kan i dag vise til at Norge har kansellert en avtale med Nederland om bytte av forsvarsmateriell. Denne kansellasjonen har ifølge artikkelen påført Nederland en ekstra kostnad på ca 840 millioner kroner. I artikkelen sier statssekretær Glad Pedersen at Norge har tilsvarende vogner, som har en stipulert levetid til 2012.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer