<strong>Må svare:</strong> SV-statsråd Audun Lysbakken må svare Solveig Horne (Frp) på hvordan det gikk til at 154 000 kroner ble bevilget til hans eget ungdomsparti Sosialistisk Ungdom. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet og Frp.
Må svare: SV-statsråd Audun Lysbakken må svare Solveig Horne (Frp) på hvordan det gikk til at 154 000 kroner ble bevilget til hans eget ungdomsparti Sosialistisk Ungdom. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet og Frp. Vis mer

Krever svar fra Lysbakken

Solveig Horne (Frp) ber SV-statsråden redegjøre om selvforsvarspenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag sender hun brev til Barne-, likestilling- og inkluderingsminister Audun Lysbakken der hun spør ham om fremgangsmåten i denne saken er i tråd med gjeldende retningslinjer og god forvaltningsskikk.

Dagbladet avslører i dag hvordan Lysbakken sendte 154 000 kroner til sitt eget ungdomsparti. Pengene skulle de bruke på et feministisk selvforsvarskurs for skoleelever.

Horne mener det fremstår spesielt at Audun Lysbakken har sørget for at hans eget ungdomsparti blir tildelt store offentlige midler.  

- Når Lysbakken oppfordrer eget ungdomsparti til å søke om disse midlene, fremstår det som en gjennomtenkt og planlagt støtte til sitt eget parti. Det er i så fall en meget merkelig måte å forvalte skattebetalernes penger på, sier hun

Passiv
Horne mener Lysbakken ser ut til å være mer opptatt av eget parti enn hva han er av å sikre kvinner trygghet og sikkerhet.  

- Lysbakken har ikke løftet en finger for å sikre politiet nødvendige ressurser til å forebygge, oppklare og etterforske voldtekt og annen vold mot kvinner. Et selvforsvarskurs er i og for seg positivt, men da burde han sørget for at alle gode krefter ble oppfordret til å søke om støtte, ikke bare sitt eget parti, sier Horne.

Dagbladet: I dag
Dagbladet: I dag Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer