Krever svar i forbrenningssaken

Slottet har engasjert eksperter fra Statens strålevern for å finne ut hva som skjedde under skandaleintervjuet med tysk TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprinsparet vil vite årsaken til de kraftige brannskadene før de stiller til nye TV-intervju.

Intervjuet med den tyske TV-kjendisen Sandra Maischberger på Skaugum i mai har blitt et mareritt for kronprinsparet.

Både Mette-Marit og Haakon fikk kraftige brannskader. Mette-Marit har måttet avlyse flere offisielle oppdrag og må fortsatt beskytte seg med høy solfaktor utendørs.

Det tyske tv-selskapet n-tv bedyret først sin uskyld, men lovte likevel å undersøke lysutstyret.

Men til tross for en rekke henvendelser fra Slottets har kongefamilien ennå ikke sett noe til resultatet av testene.

- Jeg hadde kontakt med TV-selskapet så seint som for noen få dager siden, men vi har ennå ikke mottatt testresultatene, sier informasjonssjef Wenche Rasch til Dagbladet.

Siden intervjuet har verken Haakon eller Mette-Marit stilt opp på tilsvarende TV-intervjuer. Ifølge Slottet har de foreløpig heller ingen avtaler om slike intervjuer i tida framover.

- Kronprinsparet er foreløpig avventende til resultatene fra de tyske undersøkelsene, sier Rasch til Dagbladet.

Sjekket NRK-lamper

Imens har Slottet engasjert Statens strålevern for å forsøke å finne ut hva som skjedde under intervjuet. Stråleeksperter har undersøkt lamper fra NRK, uten å finne noe galt.

Også Strålevernet har sendt en skriftlig forespørsel til den tyske TV-stasjonen for å få utlevert resultatene fra utstyrstestene. Men denne er foreløpig ikke besvart.

- Vi vet at TV-selskapet har satt i gang undersøkelser, men vi har ikke fått noen tilbakemelding fra dem, sier direktør i Statens strålevern, Ole Harbitz.

Dersom resultatene ikke snart foreligger, vurderer Statens strålevern å få en av lampene fra den tyske tv-kanalen sendt til Norge for testing.

Erstatning

Ifølge kronprinsparets leger går behandlingen etter skadene bra. Men det er ennå for tidlig å slå fast at Mette-Marit ikke får seinskader.

- Vi tror dette skal gå bra, men det vil kunne ta lang tid, sier Mette-Marits lege, Nils-Jørgen Mørk, ved hudavdelingen på Rikshospitalet.

Skulle det vise seg at hun får varige skader etter intervjuet, vil det kunne reises erstatningssak mot TV-selskapet.

- Erstatning har ikke vært et tema for kronprinsparet, sier Wenche Rasch.

AVVENTENDE: Kronprinsparet vil vite årsaken til de kraftige brannskadene før de stiller til nye TV-intervju.
Den tyske TV-kanalen som var ansvarlig for intervjuet, har lovet å sjekke lysutstyret som ble brukt. Men Slottet har ikke fått noe resultat.