Krever svar om NAV- penger til terrormistenkt

- Gedigen forsømmelse hvis 33-åringen har sluppet å møte opp, sier leder i stortingskomite.

KREVER NAV-SVAR:   Lederen av Stortingets arbeids- og sosialkomité, Robert Eriksson (Frp), vil ha innsikts i NAVs utbetalinger til 33-åringen, som forsvant til Jemen for et halvt år siden. FOTO:  JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET.
KREVER NAV-SVAR: Lederen av Stortingets arbeids- og sosialkomité, Robert Eriksson (Frp), vil ha innsikts i NAVs utbetalinger til 33-åringen, som forsvant til Jemen for et halvt år siden. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lederen av Stortingets arbeids- og sosialkomite oppfordrer NAV Kontroll til å sjekke om etaten har utbetalt arbeidsavklaringspenger til den 33 år gamle nordmannen, som er mistenkt for å være terrorelev mens han har oppholdt seg i Jemen.

Komiteleder Robert Eriksson (Frp) vet at han ikke har formelt krav på å få innsyn i denne saken uten 33-åringens samtykke.

En slik tillatelse sitter langt inne fra en mann som selv Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sier de ikke vet hvor er.

- Dersom ikke NAV selv kommer opp med en avklaring, vil jeg stille et skriftlig spørsmål til arbeidsminister Hanne Bjurstrøm rett over ferien om å finne ut av dette med NAV kontroll, sier Eriksson til Dagbladet.

Tre uker siden Han har reagert på Dagbladets opplysninger om trygdeutbetalinger til 33-åringen det siste halvåret, som han etter alt å dømme har tilbrakt i Jemen under al-Qaidas vinger.

33-åringen, som tidligere jobbet i barnehage på Grünerløkka i Oslo, ble registrert som arbeidsledig og fikk dagpenger fra februar 2008.

En ettårig avtale om arbeidsavklaringspenger gikk ut tidligere i sommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer