Krever svar om tilregnelighet

Geir Lippestad er ikke fornøyd med Den rettsmedisinske kommisjons (RMK)s siste svar om Breiviks tilregnelighet.

KREVER SVAR:  Geir Lippestad er ikke fornøyd med Den rettsmedisinske kommisjons (RMK)s siste svar om Breiviks tilregnelighet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KREVER SVAR: Geir Lippestad er ikke fornøyd med Den rettsmedisinske kommisjons (RMK)s siste svar om Breiviks tilregnelighet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Anders Behring Breiviks forsvarerteam tok saken opp med en av dommerne onsdag og varsler behov for et aktørmøte om saken.

- Det er en ugrei situasjon vi har havnet i. Vi må ha et klart svar på hva de mener, slik at vi vet hva vi står overfor i god tid før tilregnelighetsspørsmålet skal behandles. Hvis ikke, risikerer vi en utsettelse, og så kan dette i seg selv gi ankegrunnlag, sa Lippestad etter rettens slutt onsdag.

Han sier han først hørte via mediene at kommisjonsleder Tarjei Rygnestad betegner rapporten som verken godkjent eller underkjent. Lippestad mener fortsatt den er å regne som formelt godkjent, men han ønsker en oppvask rundt misforståelsene.

- I lys av jussen framstår dette som veldig rart. Der er det enten eller. Nå sier de at de vil vente og høre hva som blir sagt i retten, men det er vanskelig å forstå hvor de vil med det, sier Lippestad.

Dommeren ber om avklaring Han sier at dommeren de snakket med, bekreftet at de nå vil be om en avklaring fra RMK. Forsvareren krever at svaret fra RMK kommer raskt. På spørsmål fra NTB bekrefter han at også forsvarets vitneførsel avhenger av denne avklaringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer