Krever svar om Trond Mohns sykehusgaver

Når milliardær Trond Mohn donerer medisinsk utstyr til Sykehus-Norge, havner bestillingene hos Siemens. Nå har en hemmelig konkurrent satt advokat på saken.

GAVMILD:Overlege Trude Sildnes takker filantrop Trond Mohn for CT-skanneren på UNN. I bakgrunnen står Kåre Rommetveit og Tor Ingebrigtsen. Foto: Ole Åsheim / Nordlys
GAVMILD:Overlege Trude Sildnes takker filantrop Trond Mohn for CT-skanneren på UNN. I bakgrunnen står Kåre Rommetveit og Tor Ingebrigtsen. Foto: Ole Åsheim / Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Er de vel bevarte disse juristene? Jeg synes de burde skamme seg.

Det sier den gavmilde bergenseren og næringslivslederen Trond Mohn til Dagbladet.

Utbruddet skyldes et brev fra advokatfirmaet Steenstrup Stordrange til Helse Midt-Norge-sjef Gunnar Bovim, med kopi til Helse- og omsorgsdepartementet.

Advokatfirmaet representerer en ikke-navngitt Siemens-konkurrent som tilsynelatende har sett seg lei på at PET CT- og MR-skannere milliardæren stadig donerer til Sykehus-Norge, alle er merket med tyske Siemens.

Gavene «har resultert i innkjøp av maskiner fra Siemens, uten at vi er kjent med at disse anskaffelsene var gjenstand for forutgående anbudskonkurranser», heter det i brevet.

Bruker bare SiemensDet var da Trond Mohn i mars i år spredte gledesbudskapet at St. Olavs Hospital i Trondheim skulle få en PET MR-skanner, at ble det for mye for Siemens' konkurrent.

Samtidig varslet Sparebank 1 SMN at banken har tatt initiativ — inspirert av Mohn — til å finansiere kjøp av en PET CT-maskin til 25 millioner kroner, som skal bidra til at St. Olav blir et ledende PET-senter i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer