NAV-skandalen

Krever svar om ukjent møte

«Oppsiktsvekkende» og «alvorlig», sier opposisjonen på Stortinget om det ukjente møtet i 2017. Nå blir møtet tema for kontroll- og konstitusjonskomiteen.

- OPPSIKTSVEKKENDE: Audun Lysbakken om NAV-skandalen. Video: Mats Rønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ansatte i Arbeids- og sosialdepartementet kan ha fått høre om at lovtolkningen var feil et helt år før arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) har opplyst til Stortinget.

Det indikerer nye opplysninger fra fagforeningen Avyo, som hevder NAV tok opp praksisen overfor avdelingsdirektører i departementet på et ukjent møte allerede 25.oktober 2017.

Opplysningen uroer opposisjonen på Stortinget. Nå krever de svar.

- Hvis Anniken Hauglies departement fikk beskjed om dette over ett år tidligere enn hun påstår, så har statsråden feilinformert Stortinget. Det gjør NAV-skandalen enda mer alvorlig for statsråden, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til Dagbladet.

Ifølge fagforeningen ønsket NAV i møtet å utfordre departementet på om regelverket og praksisen er riktig - tilsynelatende uten at det ble fulgt opp siden fra verken NAV eller departementets side i ettertid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer