Krever sykkelpresidentens avgang

Skittentøyvask i Norges Cykleforbund, presidenten dømt for brudd på regnskapsloven

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Presidenten i Norges Cykleforbund, Erik M. Aarethun, må svare for en fersk straffedom i tingretten når han satser på gjenvalg i forbundet. Lederen av forbundets eget domsutvalg, Fredrik Kveil, ber Aarethun trekke seg for ikke å skade sportens omdømme. Sykkelpresidenten er tidligere domfelt for å ha skjelt ut en polititjenestemann.

-Det er uheldig at en sport i stor framgang får slike sivile flekker på rullebladet. Den siste dommen viser at den økonomiske vurderingsevnen ikke er den beste, sier domsutvalgets leder til NRK Sogn og Fjordane.

Men sykkelpresidenten slår tilbake mot kritikk fra sin tillitsvalgte kollega. Han nekter å trekke seg, og vil fortsatt stille til gjenvalg på sykkeltinget i februar neste år.

-Kjedelig å få en slik dom

-Hadde jeg hatt den minste dårlige samvittighet, så hadde jeg ikke vært så stri på at jeg skulle sitte. Men når jeg har så god samvittighet synes jeg det er svært kjedelig å få en slik dom, sier Aarethun, som innrømmer at dommen kan svekke kandidaturet hans.

Det var torsdag at bedriftsøkonom og bedriftsleder Aarethun ble dømt til 45 dagers betinget fengsel for brudd på regnskspaloven og straffeloven. Han er også i lagt 35.000 kroner i bot og 5.000 kroner i saksomkostninger for å la være å føre regnskap for et enkeltmannsforetak han driver i hjemkommunen Lærdal.

Tidligere er Aarethun dømt for utskjelling av en politimann.

Styresak

Kritiker Fredrik Kveil sier at dommen mot Aarethun ikke er nioen sak for Cykleforbudnets eget domsutvalg. Men han vil bringe saken inn styret i NCF.

-Aarethun gjør det enkelt for alle ved å trekke seg selv, sier den tidligere landslagssyklisten. Men der for han ikke hjelp av presidenten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer