Krever Telenor-originaler

Munch-forsvarere hevder de mangler politidokumenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag var det klart for forklaringen til den tiltalte Østfold-mannen (38) i Munch-rettsaken. Forsvarer Sverre Næss begynte med å klage på mangelfulle logger fra politiet.

- Politiet har lyttet til flere av samtalene fra min klients telefon enn det som står i loggene. Flere av samtalene mellom min klient og politiet er ikke tatt med. Jeg vet også at telefonen til min klients ektefelle ble avlyttet, uten at det har tatt med i loggen, sa Næss, som krever at originalloggene fra Telenor blir lagt fram.

38-åringen hadde en dobbeltrolle i Munch-ranet. Han har hele tiden samarbeidet med politiet, og påtalemyndighetenes sak er i stor grad bygd opp rundt han. Samtidig mener politiet at han var involvert i forhandlinger med henblikk på å selge kunstverkene.

- Mistanken om at man har lagt fram et selektivt utvalg av samtaler er styrket. Det er store mangler ved materialet, det er ikke komplett og da er det spørsmål om hvilke bevisverdi det har, sa han.

- Holdes tilbake

Næss fikk støtte av Bjørn Hoens forsvarer, Morten Furuholmen:

- Jeg sitter med urolig følelse av at her er det et betydelig dokumentomfang som holdes tilbake, sa han og krevde at aktor kom med en garanti om at ikke noe holdes tilbake.

Forsvarer Per Johan Sjong Larsen støttet også de andre: - Vi må gå en ny runde på den etterforskningen politiet har gjort. Det kan være avgjørende for den enkelte persons straffskyld, sa han

Aktor Terje Nybøe var ikke enig.

- Forsvarerene har fått absolutt alt - de har fått råmateriale fra Telenor. Hvis noen samtaler ikke er tatt med i loggen, kan det være fordi de har foregått på telefoner som ikke ble avlyttet, sa han.

Avlytting av telefonsamtaler er politiets sterkeste kort for å få dømt de seks på tiltalebenken etter Munch-ranet.

Stormet museet

Munch-tyveriet skjedde søndag 22. august 2004, rundt klokka 11. To maskerte og bevæpnede ranere stormet inn på Much-museet på Tøyen. En tredje person satt klar i flutkbilen utenfor. På vei mot bilen, mister den ene raneren et av maleriene i bakken.

Politiet fant fluktbilen, en svart Audi stasjonsvogn, på en parkeringsplassen til Sinsen tennisklubb.

Biter fra rammeverket til «Skrik» og «Madonna» ble funnet flere steder langs fluktruten.

MADONNA
SKRIK