Krever terrorkvinner løslatt

Disse gislene skal drepes, hvis ikke kvinnelige fanger i Irak blir løslatt. Det skal bare være to kvinnelige fanger i landet. De er til gjengjeld ingen hvem-som-helst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge BBC sier amerikanske myndigheter at det bare er to kvinner i amerikansk varetekt i Irak. Det er Rihab Rashid Taha, bedre kjent som «doktor Bakterie» og Huda Salih Mahdi Ammash, som går under navnet «fru Miltbrann».

De regnes som to av Saddam Husseins aller nærmeste støttespillere.

Rihab Rashid Taha, er utdannet i Storbritannia og er mistenkt for å ha prøvd å utvikle biologiske våpen. Doktor Bakterie er gift med den tidligere oljeministeren i Irak, Amir Rashid Muhammad al-Ubaydi.

Eksperter på biovåpen

Fru Miltbrann, Huda Salih Mahdi Ammash, var den eneste kvinnen i Iraks politiske ledelse, og hun fikk kallenavnet fordi hun er en av landets fremste forskere på biologiske våpen. Hun har doktorgrad i mikrobiologi fra et amerikansk universitet og var den eneste kvinnen på USAs liste over de 55 mest ettersøkte i Irak.

Begge har vært i amerikansk varetekt siden mai i fjor.

Opprørerne som krever av kvinnene blir løslatt, kaller seg Tawhid wal Jihad. Ifølge al-Jazeera støtter de den jordanske terroristen Abu Musab al-Zarqawi, som er blitt USAs hovedfiende nummer én.

Dusør

USA har utlovet en dusør på 25 millioner dollar for opplysninger som fører til at han blir pågrepet.

Gruppa har tatt tre gisler, briten Kenneth Bigley og amerikanerne Jack Hensley og Eugene Armstrong. Terroristene sier de vil drepe dem hvis ikke alle irakiske kvinner i USAs varetekt blir løslatt innen 48 timer.

De tre mennene ble kidnappet torsdag kveld fra et hus de deler i Bagdad.

al-Jazeera har vist en video der gislene sitter på bakken og har bind for øyene, mens gisseltakerne har rettet et gevær mot hodene deres.

Les også: Hun er verdens farligste kvinne.

TERRORIST: USA har utlovet en dusør på 25 million dollar for opplysninger som fører til at Abu Musab al-Zarqawi blir tatt.
<B>TRUER:</B> Gisseltakerne truer med å drepe Kenneth Bigley, Jack Hensley og Eugene Armstrong
KREVES LØSLATT: Rihab Rashid Taha, bedre kjent som «doktor Bakterie».