Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever ti års forvaring for ekspolitimann

- Min oppfatning er at tiltalte har klare pedofile trekk, sa aktor Arild Oma.

KREVDE FORVARING: tatsadvokat Arild Oma under rettsaken mot den overgrepstiltalte politimannen i Bergen tingrett. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
KREVDE FORVARING: tatsadvokat Arild Oma under rettsaken mot den overgrepstiltalte politimannen i Bergen tingrett. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den 43 år gamle tidligere politimannen som er tiltalt for overgrep mot 18 gutter i tre land bør dømmes til forvaring i ti år med en minstetid på seks år, mener aktor.

- Min oppfatning er at tiltalte har klare pedofile trekk. Han har i ord og handling vist at han tiltrekkes av gutter fra 12 år og oppover, sa aktor Arild Oma da han avsluttet sin prosedyre i saken i Bergen tingrett mandag.

Aktor gjennomgikk forklaringene til de 18 guttene, og viste til at de er sammenfallende på mange punkter der de står i motstrid til det tiltalte har forklart. Aktor mener det er grunn til å feste lit til guttenes forklaringer som støttes av chattelogger mellom tiltalte og andre menn på internett.

Tiltalte har nektet nesten alle overgrepene som tiltalen omfatter, og han har i det lengste forsøkt å holde tilbake opplysninger.

- Han er blitt presset fra skanse til skanse etter hvert som nye bevis har dukket opp, sa aktor.(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media