Krever Tiktok-forbud: - Skremmende

Frp vil ha forbud mot TikTok for alle i regjeringsapparatet og departementene. - Vi må hjelpe regjeringen å skjønne alvoret, sier leder i justiskomiteen Per-Willy Amundsen.

SKREMT: Leder i justiskomiteen6 Per-Willy Amundsen (Frp) mener regjeringen viser manglende forståelse for sikkerhetsrisikoen med den kinesiske appen Tiktok. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
SKREMT: Leder i justiskomiteen6 Per-Willy Amundsen (Frp) mener regjeringen viser manglende forståelse for sikkerhetsrisikoen med den kinesiske appen Tiktok. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Forslaget er ferdigskrevet og skal bare leveres inn, sier leder i justiskomiteen på Stortinget Per-Willy Amundsen til Dagbladet.

Han snakker om sitt rykende ferske forslaget om å forby bruk av TikTok på tjenestemobilene i regjeringen.

Forslaget forteller han først om i Dagbladet.

«Stortinget ber regjeringen utarbeide en intern instruks som forbyr regjeringen, regjeringsapparatet og departementene bruk av applikasjoner på offisielle kommunikasjonsenheter, som har eierskap eller driftes fra land vi ikke har et sikkerhetspolitisk samarbeid med» heter det i forslaget som fremmes denne uka.

Den tidligere justisministeren legger ikke skjul på forslaget henger sammen med saken rundt hans etterkommer Emilie Enger Mehls (Sp) bruk av TikTok. Etter flere måneder med spørsmål, vedgikk Mehl til slutt at hun har hatt den omstridte kinesiske appen på statsrådsmobilen i en drøy måned.

EU innfører forbud

- Det ser fortsatt ikke ut som justisministeren skjønner alvoret i situasjonen, når vi snakker om kinesiske applikasjoner på hennes tjenestetelefon, sier Amundsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer