Krever tiltak mot utett tak

I kraftig regnvær renner vannet fritt gjennom en flere centimeter bred åpning i taket på Ullevål. Nå krever polikirurgisk avdeling tiltak som for tre år siden ble kostnadsberegnet til mellom fire og fem millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Budsjettet for vedlikehold av tak på hele sykehuset var på tre millioner kroner i år. Til neste år ber vi om seks millioner kroner. Alt det kunne ha vært brukt for å utbedre kun denne avdelingen, sier teknisk sjef ved Ullevål sykehus, Erling Bøe, til Dagbladet.no

I tillegg til polikirurgisk avdeling drypper det vann fra taket i sykehusets hybelhus, ved laboratoriene, på medisinsk avdeling og på søsterhjemmet, ifølge Bøe.

For tre år siden fikk den tekniske avdelingen ved sykehuset utarbeidet en rapport som ga en kostnadsoversikt ved utbedring av fasader og tak. Rapporten er på åtte sider, og lister punktvis opp skader ved sykehuset som bør utbedres.

- Den gang ble det ansått at det ville koste 3,5 millioner kroner å tekke takene kun ved polikirurgisk avdeling, sier hovedverneombud Henrik Berg.

- Tetting av sprekker i fasaden ble anslått å koste over en million. Siden den gang har prisene steget.

Divisjonsdirektør Kari Sletnes vil nå stenge rommene som er hardest rammet av lekkasjene på polikirurgisk avdeling. Behandling av pasienter fortsetter som vanlig på de rommene som fortsatt vil være i bruk. Lekkasjene vil bli foreløpig utbedret, men ingen vet når det blir satt av penger til å tette tak og fasader på lengre sikt.

I dag la Ullevål sykehus fram en plan om å spare 300 millioner kroner. Ifølge divisjonsdirektør Sletnes vil ikke innsparingsplanene ramme budsjettet som skal dekke utbedringen av det utette taket.

<B>KREVER TILTAK:</B> Teknisk sjefErling Bøe ved Ullevål sykehus vil be om større budsjett for vedlikehold av tak til neste år.