Krever to bilder i passet sitt

Transvestitt Esben Esther Pirelli Benestad vil gå til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, for å få ha to bilder i passet sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kjendistransvestitt, sexolog og lege Esben Esther Pirelli Benestad, kjent fra filmen «Alt om min far», har fått nei fra Justisdepartementet på sitt krav om pass med to bilder, melder de streikende journalistenes nettavis, Avisa.no.

Nå vil Benestad gå til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg og kjempe for retten til å framstå som både mann og kvinne i passet sitt.

Transvestitten søkte ifjor vår om å få ha to bilder i passet. I dag er legen avbildet med sitt mannlige uttrykk, men ønsker å kunne legitimere seg også som sin kvinnelige side, Esther Pirelli.

Politidirektoratet og Justisdepartementet har avslått ønsket, under henvisning til at det blir for upraktisk.

- Jeg kan ikke akseptere at norske myndigheter bestemmer hvordan jeg til en hver tid skal se ut og hva jeg skal ha på meg av klær. Derfor vil jeg nå ha denne saken opp for den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, sier Benestad til Avisa.no.

Sexologen skal ha blitt stoppet to ganger av mistenksomme grensevakter, som har reagert på at nordmannen fremsto som en svært feminin kvinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer