Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever tre år for knivstikking

21-åringen som stakk ned fem mennesker på et utested på Åndalsnes i fjor høst, risikerer over tre års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Romsdal tingrett la aktor, politiadvokat Jørgen Sarheim, torsdag ned påstand om fengsel i tre år og tre måneder for 21-åringen. Den tiltaltes forsvarer, advokat Olav Cecil Bowitz, ba om at hans klient ble vurdert på mildeste måte av retten.

21-åringen risikerer også å måtte betale et høyt oppreisnings- og erstatningsbeløp etter knivdramaet på utestedet Bueno Notte på Åndalsnes 6. november i fjor. Der skal tiltalte ha gått amok med kniv og stukket ned fem personer med en kjøttkniv. Bistandsadvokat Johan Nossum har lagt ned påstand om erstatning og oppreisning til de fornærmede på til sammen 550.000 kroner.

21-åringen var beruset etter å ha drukket hjemmebrent, og har i retten forklart at han ikke husker noe av det som skjedde. Han har likevel erkjent straffansvar etter tiltalen.

Før knivstikkingen hadde han sett filmen «Troja», en voldelig Hollywood-film om grekernes ødeleggelser av Troja. Tiltalte ser selv ingen sammenheng mellom denne filmen og sine egne handlinger, men i retten er det ikke kommet fram noe motiv for knivstikkingen. Tiltalte ga i retten uttrykk for at det han hadde gjort var helt ufattelig for ham.

Både ansatte på utestedet og flere gjester ble rammet av knivstikk. Dørvakten ble livstruende skadd og har fått varige men. Den tiltalte hadde en promille på 3 den aktuelle kvelden.

De psykiatrisk sakkyndige har i retten konkludert med at tiltalte hadde sterkt nedsatt bevissthet, og at den lå i grenseland til bevisstløshet.

(NTB)

KNIVDRAMA: Mannen knivstakk fem mennesker på denne puben i Åndalsnes i fjor.